Julstämning
2012-12-18 22:40:00

Malin, Emil, Emma, Kim, Elvira, Carro, Kent, Pia, Kricke, Marita, Kenneth, Marcus och så jag. 
13 glada människor som åt högar med julsmörgåsar gjorda med julskinka, prinskorv, köttbullar, sallad, gurka, sill - you name it!
Min mamma måste ju vara världens bästa som servar, lagar mat, fixar och bjuder in fina människor till en mysig kväll så att julstämningen plötsligt stiger enormt. 

Idag gick jag sista skoldagen, lite plugg måste nog göras imorgon också men sen är jag klar med skolan för nu. Done. Finito. Så imorgon ska jag försöka hinna med att inhandla lite julklappar och fixa inför jul, vilket jag verkligen inte hunnit med innan när allt jobb, skola och planering inför resan har höjt min stress till max.
 
Elvira är nog för övrigt världens finaste unge. Emma bad mig fota henne lite idag så jag drog fram den bästa lampan jag kunde komma på som är i ansiktshöjd med en 1,5 åring.. Det var inte lätt och resultatet fick bli som det blev, men hon är fantastiskt fin! 
 
 
 

 
 
 
All kärlek 



Pepptalk för kvinnor
2012-12-13 23:29:00

 

Att finna en driftig hustru, vem förunnas det - långt mer än pärlor är hon värd.
Blint litar hennes man på henne, och vinsten uteblir inte.
Dagligen är hon honom till nytta, aldrig till skada.
Styrka och värdighet utstrålar hon och ser ett leende framtiden an.
Talar gör hon med klokhet, vänliga förmaningar delar hon ut.
Uppmärksamt följer hon allt i huset, aldrig äter hon lättjans bröd.
Välsignad blir hon av sina barn, och hennes man lovprisar henne:
Åtskilliga duktiga kvinnor har jag sett, men du överträffar dem alla! -
Älsklighet kan bedra, skönhet förgår,
för sin gudsfruktan ska en hustru prisas.
Den som finner hustru finner lycka, han har vunnit Herrens behag.
       Ordspråksboken 31:10-12, 25-30, 18:22

Du är värd långt mer än pärlor. Det är sant. 

 


-All kärlek-






Jobb, skola, äta, sova
2012-12-10 16:18:00

Gårdagens jobb 12-17 blev till min lycka 12-20 istället. Agerade driveback för typ andra gången i mitt liv, SÅ HIMLA KUL!! Var för övrigt sämst igår. På allt typ. Skar mig på en plasthink, tappade en hink med blåbärssylt i golvet så den gick totalsönder, brände mig på allt som fanns att bränna mig på och spillde more than ever. Kung. 

Idag var det skola som gällde, men då måndagar bara innebär en engelsklektion gick den att uthärda. Men engelska C alltså. Kom igen Jessica. Varför i hela världen engelska C av alla ämnen? Så korkat. 
 
"Malin" är dagens namn och då ska hon självklart firas! Syster med fästman kommer hit. Mysmat, film och fika. 

Har även precis fått reda på att mitt stipendie från LBS på 1000 kronor kommer in på mitt konto imorgon. LYCKA!!!
 
 
All kärlek
 
Slänger upp en bild på kören. Inte min då. Det här är Sveriges största ungdomskör "Livslust", från värnamo som jag såg på konferensen Face to Face under höstlovet. Galet gung. 
 
 



En god gärning
2012-12-08 19:23:00


 
 
Morgonen var tidig för att heta lördag och helg, då jag skulle befinna mig i stan klockan tio. Rep med kören stog på agendan idag.
Nästa lördag är en julkonsert anordnad, all förtjänst frå konserten kommer att skänkas till Träffpunkten i Nyköping. Det här är en STÖRT bra grej, och jag ska få vara med och hjälpa till genom att sjunga i en liten mysig kör. Känns bra i mitt lilla hjärta att kunna få hjälpa hemlösa eller andra utsatta människor såhär inför jul. 
Biljetter finns fortfarande att få tag på om du är sugen på att själv göra en god gärning - och självklart även få lyssna på en helfin konsert. Du kan köpa dem på Kupan!

Bilresan till stan blev för övrigt en ny upplevelse. Trots att jag åkt denna väg varje dag i snart tre års tid så såg den annorlunda ut idag. Allt var vackert, jag satt i sex mil förundrad över hur fantastiskt fint jorden är skapad. 

Imorgon är det jobb som gäller. 
Och glöm nu för allt i världen inte bort att komma nästa lördag och lyssna på mig!

All kärlek

 
 



Vad skulle jag annars göra?
2012-12-05 18:34:00

Jag måste ju ha världens bästa jobb (Eller framtida jobb..). Men det är ju helt fantastiskt att jag faktiskt får och ska få fortsätta att jobba med det jag älskar mest. 
Mitt företag är under uppstart och jag njuter varje dag, ja, vad skulle jag annars göra?
 
Har idag redigerat lite bilder från förra fotojobbet så jag bjussar på den.
 

 
 
All kärlek
 
 
 
 
 



Allas ovän - idag min vän
2012-12-05 16:55:00

Idag är det vinter. Riktig vinter. En sån där dag när frisyren pajas så fort man går utanför dörren och fötterna blir blöta efter bara några steg. En sån dag när man funderar på om man verkligen ska ta sig upp ur sängen för att sätta sig på en buss som kanske inte ens kommer hela vägen fram till skolan.
Idag har jag bara hört klagan. Över hur kallt det är, över hur mycket man ogillar denna årstid, över hur blöt man är om fötterna, över hur det sticker i benen när man varit ute i fem minuter, över hur man önskar att man var någon annan människa någon annanstans just nu.
Men här sitter jag, i mitt varma och mysiga rum med ljus tända och ser all blåst genom fönstret och lyssnar på min favoritmusik. Jag har det bra. Faktiskt jättebra. Man kanske kan klara en dag med blöta fötter när man vet att man kommer hem till ett varmt hem där man direkt kan byta till ett par torra strumpor, dra på sig en filt och slänga sig framför tvn.


 
 
All kärlek
 
 



Första advent
2012-12-02 20:45:00

Vaknar efter inte alls tillräckligt många timmars sömn, klockan ska ringa om en kvart och jag är dödstrött. Vänder mig om i sängen för att somna om, när jag till min förtjusning ser ett litet paket ligger på mitt nattduksbord. Då slår det mig, det är första advent!


Drar upp rullgardinen så att en strimma ljus kan sippra in och till min förtjusning möts mina ögon av en klarblå himmel och de kan skymta några trätoppar fyllda med snö som glittrar i solljuset. 
Dagen blir med ens lite lättare. 

En stund senare befinner jag mig i kyrkbänken och lyssnar på charmiga barn som sjunger de få ord av sångerna som de faktiskt kan, och efter en fantastisk Gudstjänst for vi hem för att förbereda adventsfikat som några vänner skulle komma över på. En fantastisk dag kortare sagt. 

Hoppas ni också haft en strålande första advent!





All kärlek.





» NAMN: Jessica Larsson
» ÅLDER: 18 år
» STAD: Bettna

Här kommer du få se livet ur mitt perspektiv, mestadels genom kameralinsen.
Jag pluggar sista året på Medialinjen i Nyköping, håller just nu på att bli egen företagare, som fotograf, och tänker mig ett framtida liv utomlands.
Gillar att fota, att skriva, träna och musik.
Inga planer, inga drömmar. Bara kör.

   

RSS 2.0