Paradiset på jorden
2013-02-14 03:47:00

Klockan är nu här 23.30, det är onsdag kväll och jag sitter i sängen på mitt rum i vårt blåa lilla hus i den lilla byn Quebrada de Herrera, som finns strax utanför San Felipe. 

Flygresan hit var väldigt väldigt lång. Vi började med en resa från Arlanda till London, och där fick vi vänta fyra timmar på nästa flyg. Flyget till Dallas var sjukt långt, lite mer än tio timmar. När vi väl kom fram hade jag så ont i rumpan att jag helst inte ville sitta ner på flygplatsen - detta trots att vi skulle vänta tre timmar och jag bara sovit någon timma och därmed var sjukt trött.
USA var ju en sak i sig också. Jag fick inte ta med mig min macka in i landet - för det var en skinkmacka..
Flygningen från Dallas till Santiago var 9 timmar och 40 minuter, och flygplatsen i Santiago var nog ännu värre än Dallas. Det var ännu fler papper som skulle fyllas i och här fick man inte ta med sig frukter in i landet. Jag är ändå väldigt glad att den sista sträckan var över natten för det gav mig nästan sex timmars sömn. Välbehövligt. 

Vi stötte på konstiga typer och höll på att kanske bli av med vårt bagage i Dallas, men trots allt så sitter vi här nu på andra sidan jorden hela och rena. Trodde aldrig att jag skulle kunna göra något sånt här!

Väl framme i Santiago hämtade Daniel upp oss och två timmars bilfärd tog oss till slut till detta fina lilla blå hus. 
Imorgon far vi vidare till La Ligua och kusten, sol och bad ska sitta fint!


Idag har jag såsat i en hängmatta under ett avocadoträd, fruckit färskpressad apelsinjuice gjord av apelsiner från trädgården, ätit världens största melon, utforskat området i form av en promenad i den stekheta solen. 

34 dagar kvar i paradiset!




Daniel, Lovisa och Gabriel i trädgården


Linnea, Lovisa, Gabriel och Daniel påväg till pilgrimsmål










SOON VERY SOON
2013-02-11 18:11:00

NU ÄR DET BARA 13 TIMMAR KVAR tills vi köttar 22 timmars ren airtime; Arlanda-Heathrow-Dallas-Santiago, SÅ GALET STÖRD KÄNSLA!!
 
 
Jag ska hålla er uppdaterade!



fem dagar och ett fiasko
2013-02-07 21:07:32

Idag har jag pluggat. Och pluggat. Ätit lite. Pluggat igen. Imorgon bitti skriver jag det matteprovet som troligtvis kommer bli min undergång i Matte C. De senaste har jag lagt ner så mycket tid och kärlek på derivata så går det dåligt imorgon blir jag ledsen i hjärtat. 

Men imorgon är min sista pluggdag innan fem långa veckors semester, vilka kommer mycket lägligt. Fem dagar kvar nu tills jag lämnar sverige. Allt jag köpt och plockat fram hittils till resan har hamnat på mitt skrivbord.. Inte så smart kanske, men jag tänkte att de ändå ska slängas ner i en väska snart så ja, det hamnade helt enkelt på skrivbordet. Lite svårt att få plats med typ matteblocket..








En vecka
2013-02-05 12:46:25

Idag är det 7 dagar kvar. Eller 168 timmar. Eller 10080 minuter. 


Idag står mattepluggande på agendan, på hög nivå och tanken var att det skulle bli intensivt pluggande också. Men jag tror att min hjärna börjar skrika semester och strejkar från allt som har med ordet "skola" att göra. Lite jobbigt då jag har delprov på den svåraste delen av matte c på fredag. Kalaskul.

Ikväll blir det dock kalaskul på riktigt då fina farfar ska firas. 75 år tror jag minsann. 



8 dagar
2013-02-04 17:49:00

Åtta. Åtta dagar kvar. Åtta ynkliga dagar kvar tills jag och Linnea lämnar Sverige och påbörjar vårat äventyr i Chile. 
Jag ska äventyra i fem veckor och hon i tre månader. Jag tänkte att det kanske vore klokt att hinna hem till studenten o så..

Bara åtta dagar kvar. Efter allt slit med att plugga in fem extra veckor i varje ämne är jag nu en vecka ifrån min belöning, det kan nog inte bli mycket bättre än såhär. 

Jag kommer att blogga så flitigt jag kan från Chile och hålla er uppdaterade på vad vi sysslar med där nere, och bilder hopppas jag kunna ge er högar av. Så var med på vår resa genom att följa den här på bloggen! 

Väl där ska vi få umgås med bland annat dessa två fina människor, Linneas pojkvän Daniel och hans syster Annelie, som redan är där nere och roar sig. Hur länge Daniels äventyr kommer vara vet ingen då han inte köpte någon hembiljett. haha. Vi får väl se när han börjar längta hem igen.




(Bild tagen från Daniels facebook, purfärsk bild från ett ställe i Chile som även jag kommer få uppleva. Fantastiskt.)

All kärlek



Artikelskrivning
2013-02-02 16:35:26

På något sätt kan jag inte undvika att känna hur mycket jag älskar att skriva. Jag har skrivit så mycket i mina dar, egentligen ingenting vettigt alls, men att få skriva sina känslor och tankar på ett papper är helt fantastiskt. Att sedan få skriva det på ett papper som kommer tryckas i en tidning där folk får läsa mina ord är ju bara ännu mer fantastiskt! 
 
Kontakt. En tidning som trycks i ca 600 ex, den ges ut till människor runt om i Nyköping och församlingsmedlemmarna i Hjortensbergskyrkan. Bara namnet på tidningen säger ganska mycket. Kontakt. Vi vill få kontakt med människor i vår omgivning, vi vill även få kontakt med Gud och genom vår finfina lilla tidning får vi sprida ordet om Gud till andra människor. Helt galet bra. 
 
Idag är det alltså artikelskrivning till kontakt som står på agendan, och jag skriver för mycket - som vanligt. Brukar sluta med att halva artikeln raderas så att jag ska få plats med lite bilder också. 
Denna gång fick jag förmånen att skriva om "Öppet hus". Om du vill veta mer om vad det är för något spännande så säg till mig så skickar jag hem ett exemplar av tidningen till dig, eller så kan du hämta ett ex i Hjortensbergskyrkan när tidningen kommit ut sen. 
 
Om du är intresserad av att höra om Jesus och läsa om hur andra ser på det där med Gud, då är den bra, ruskigt bra. 



Ni får några bilder från Öppet hus. 
 
 
All kärlek





» NAMN: Jessica Larsson
» ÅLDER: 18 år
» STAD: Bettna

Här kommer du få se livet ur mitt perspektiv, mestadels genom kameralinsen.
Jag pluggar sista året på Medialinjen i Nyköping, håller just nu på att bli egen företagare, som fotograf, och tänker mig ett framtida liv utomlands.
Gillar att fota, att skriva, träna och musik.
Inga planer, inga drömmar. Bara kör.

   

RSS 2.0